Dodatki

Jako dodatek do obiadu do wyboru:

  • Pstrąg
  • Golonka peklowana
  • Rumsztyk
  • Kaczka na różne sposoby

Surówki do obiadu (i ciepłych kolacji):

  • Czerwona kapusta
  • Biała kapusta na ciepło
  • Buraczki
  • Kapusta pekińska w sosie musztardowo-koperkowym
  • Marchewka – na słodko lub ostro
  • Mizeria
  • Sałata lodowa z orzeszkami ziemnymi
  • Seler z jabłkiem i żurawinowym chrzanem
  • Oferujemy surówki z jarzyn sezonowych

Dodatki do obiadu i dań ciepłych

  • Sos pieczeniowy śmietankowy
  • Sos pieczeniowy ciemny
  • Sosy: cebulowy, musztardowy, żurawinowy, chrzanowy
  • Kluski śląskie
  • Kluski ciemne – drygonty
  • Ziemniak z wody z masłem czosnkowym albo koperkowym
  • Frytki
  • Duminki
  • Róże ziemniaczane
  • Buchtę czeską
  • Makaron
  • Ryż